TIPS AND TRICKS by Kristina: Zašto ići u saunu i tijekom ljetnih mjeseci?

Aktualne temperature, vrućine te količina vlage u zraku podsjećaju na prirodnu saunu. Osobito kad sjednete u auto, a ono prava sauna. Tko bi još tijekom ljeta išao u wellness na „dodatnu kuru sauniranja“? I zašto?

Evo zašto!

Boravak u sauni pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma, čisti pore, jača i učvršćuje kožu, ublažuje upalne procse na koži, pomaže pri gubitku suvišnih kilograma te čini kožu lijepom i zdravom tijekom cijele godine. Također, odličan je „lijek“ za umor i iscrpljenost, klimaks te kronične tegobe lokomotornog sustava.

S klimatskim promjena, promijenilo se i razdoblje cvjetanja raznog bilja. Tako se produžilo vrijeme „proljetnih alergija“. Zato su osobe koje pate od peludnih hunjavica te bilo kakvih respiratornih bolesti idealni kandidati za posjet sauni.

Redovitim znojenjem obnavljaju se krvne žile, čisti se krvožilni sustav te balansira krvni tlak. Takav pozitivan učinak na zdravlje ne može biti na odmet u bilo koje doba godine!

P.S. Saune koristite isljučivo na vlastitu odgovornost. Zato ako imate akutne upale, tromboze i upale vena, tumor, visoki krvni tlak, kvarenje, teže srčane boleti, pojačan rad štitnih žlijezda te organske promjene na aterijama težeg stupnja, izbjegavajte saune u velikom luku.

Obavezno je savjetovanje s liječnikom oko bilo kakvih zdrastvenih stanja koja vam stvaraju nedoumice.