hamam i orijentalni spa

Tradicionalni orijentalni sauna spa sustavi

Istočne civilizacije također koriste ljekovite kupke, saune. Higijena u orijentalnoj kulturi kulturna je kategorija, orijentalni spa poznat kao hamam – sastoji se od parne ili rasul kabine, predprostora za odmor i refresh (nargila i razgovor), prostra za stol za mokri piling, masažu pjenom i uljenje.

Hamam

Hamam je mjesto opremljeno za cjelokupni ritual kupanja tijela i osvježenje duha koji je zastupljen i tradicionalno se koristi u arapskim zemljama, a posebno je cijenjen u Turskoj. Toplina, vlažnost, pjena za masažu, mirisi i masaža glavni su elementi koji odlikuju ovu vrstu kupelji.
Hamam stol ima grijanu površinu (kamen/keramika) te ima ugrađen sustav za automatsku proizvodnju pjene za masiranje, grijanjem i termostatskom miješalicom vode. Na hamam stolu se pere, zagrijava, vrši se piling i masaža pjenom. Obično nakon faze piling i masaže pjenom slijedi parenje u parnoj kabini. Na stolu se može uraditi završna masaža.

Rasul kupelj

Rasul je ceremonijalno kupanje koje potječe s Orijenta. Rasul parna kabina se sastoji od dvije do četiri udobne stolice – klupe za sjedenje – grijanje. Temperatura je oko 45 stupnjeva. Parogenerator je podešen na automatsku izmjenu perioda za sušenje i parenje te ugađene razne sustave za vlaženje tijela, sustava za automatsko sapiranje ostataka pakunga u kabini nakon uporabe. Strop rasul kabine ukrašen je zvijezdanim nebom, a keramika kojom je obložena kabina je mozaik atrakcija koja asocira na daleki istok.
Pravila korištenja rasul kabine: ulaskom u rasul kupelj klijentu se predaje zdjela s različitim glinama, maskama koje sami nanonse na tijelo. Suši se u fazi kad u kabini nema vlage i pare. U fazi parenja (nakon 5 do 10 minuta boravka) klijenti utrljavaju smjesu s učnikom pilinga i bolje resorpcije. Izmjeničnim sušenjem i vlaženjem pakunga na tijelu, pakung se stapa s tijelom kojem daje svoje ljekovito djelovanje. Nakon 3 do 5 izmjeničnih sušenja i parenja – slijedi tuširanje, piling tijela morskom soli radi balansiranja pH vrijednosti kože, te nakon rashlađivanja i odmora slijedi uljenje toplim prirodnim uljem. Ova vrsta kupelji sve je više prisutna u modernim Medical Ellenss i Beauty Wellness centrima.